Депутатите се спасиха от нова блокада на парламента

Сряда, 31 Юли 2013 16:58 Публикувана в У нас Прочетена 1053 пъти

Депутатите удължиха пленарното си заседание заради гласуване актуализацията на държавния бюджет. Първоначално удължаването беше до 16 часа, а след това беше направено повторно – до окончателното му приемане. Това предизвика вълна от призиви в социалните мрежи бързо да се тръгва към парламента и той да бъде обсаден отново както в нощта срещу 23 юли.

Народните представители от ГЕРБ се опитаха да "тупат топката" с продължителни дебати. По предложение на Петър Курумбашев от Коалиция за България обаче мнозинството гласува обсъждането да остане за утре сутрин.

Така депутатите успяха да излязат от сградата към 16.30 ч и предотвратиха нова обсада на парламента.

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 17:05
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате