Йордан Цонев: ГЕРБ бавеше топката, за да ни блокират в парламента

Четвъртък, 01 Август 2013 11:04 Публикувана в У нас Прочетена 874 пъти

Имам страх само от Бога. От бой нямам страх. И колегите ми нямат страх. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира пред Нова телевизия вчерашния гаф, който разкри страха му да не се повтори блокадата на парламента от миналата сряда. Според Цонев той е знаел, че микрофоните са включени, когато каза на председателя на Народното събрание Михаил Миков: Иди се обади на Йовчев, вече е блокирано всичко. Това е бавене, за да ни блокират вътре в парламента. Да не пита после, ама аз не знаех. 
Очевидно има хора, които протестират. Очевидно сред тях има екстремисти. Вчерашната ми логика беше да избегнем сблъсък именно с тях. От 1 часа нататък ПГ на ГЕРБ започна с процедурни хватки да бави времето – всяко процедурно предложение се прегласуваше, поиска се почивка, вместо 1-2 изказвания имаше по 7 заявени. Аз влязох с конфликт с колегите си, защото държах да се приеме бюджетът. Но като видях как Цветанов ми клати глава и усетих процедурните хватки, казах – да се обадим на вътрешния министър, за да не стане проблем като излезем навън, обясни Цонев.

Той изрази учудване, че историята с „белия автобус“ се обговаря отново и отново. НСО отговаря за нашата охрана, никога не сме оспорвали решението на НСО. Казаха ни, че има осигурен коридор и че трябва да излезем, за да не се засилва ескалацията на напрежението. Повече от 40 депутати влязохте в този автобус. На всеки прозорец имаше сложен предварително полицейски щит. Мъжете застанаха зад щитовете, жените бяха клекнали в коридора на автобуса. Моят прозорец беше счупен от един камък, после полетя още един. Да ви кажа, камъните бяха речни, обли. Не бяха взети от улицата, а донесени специално, подчерта Йордан Цонев. 

Последно променена в Четвъртък, 01 Август 2013 11:20
Влезте, за да коментирате