Драгомир Стойнев уволнил Бетина Жотева, защото участвала в протестите

Четвъртък, 01 Август 2013 14:30 Публикувана в У нас Прочетена 1217 пъти

Началникът на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в Министверството на икономиката и енергетиката Бетина Жотева е освободена от поста съобщи Антиправителствената информационна служба NOрешарски. Уволнението е било разпоредено лично от министъра Драгомир Стойнев заради присъствието на Жотева на протестите срещу правителството.

Министърът привикал пиарката, възмутен от това, че си позволява да излиза на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Някой е „докладвал“ на министъра, че споделяла мнението на експертите в бранша и ресорни журналисти, че е „некадърник“ и идея си няма за икономиката и енергетиката.


Бетина Жотева остана на поста директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ към Министерството на икономиката и енергетиката , след като я поканили. Ресорният министър в кабинета „Орешарски“ Драгомир Стойнев беше трети пореден министър от различни правителства, при който Жотева бе пресаташе. Тя заемаше същия пост в политическия кабинет на Симеон Дянков и Асен Василев. Служебният министър наследи Бетина Жотева за едва 78 дни. През 2009 г. бившата тв водеща се завърна от Брюксел в България, за да брани имиджа на вицепремиера Симеон Дянков в качеството си на негов PR. Тогава се твърдеше, че самият той я е поканил да заеме поста, след като напусне дотогавашната си работа - говорител на Постоянното представителство на страната ни към Европейския съюз (ЕС).Според медиите Бетина Жотева не е била просто прессекретар и член на политическия кабинет, но и "дясна ръка" на вицепремиера. В деня на оставката на кабинета "Борисов" Бетина Жотева за последно се опита да брани Министерството на финансите, като заяви, че намерените от фоторепортерите документи, изхвърлени в черни чували в кофите за боклук около сградата на ведомството, не били секретни и важни, а "всекидневен документооборот".Сега Бетина Жотева активно участва във всяко от заседанията на Обществения съвет към МИЕТ, които бяха въведени от Асен Василев след протестите през изминалата зима.

Последно променена в Четвъртък, 01 Август 2013 14:52
Влезте, за да коментирате