Сашо Диков излъгал, че е напуснал Канал 3

Петък, 02 Август 2013 17:07 Публикувана в У нас Прочетена 1407 пъти

Сашо Диков лъже, че е напуснал Канал 3. Той по никакъв начин не е подавал заявление, нито е бил уволняван. Получава си заплатата. Проблемът му е, че не са го оставили еднолично да управлява с всички екстри, както е свикнал досега. Запазил си е обаче служебната кола, с която дори отишъл на пресконференцията днес, съобщиха източници от медията пред „Свободен народ он лайн”. Той дори е имал дълъг разговор с новата собственичка Мария Опренова, в който са обсъждали ново предаване. . Вчера е присъствал на събрание в медията и потвърдил това, но въобще не е заявявал, че подава оставка.

Едно от нещата, които са ми най-неприятни, е да  занимавам хората с моята персона. Ще си позволя една малка ретроспекция, за да разберете мотивите за моето напускане на Канал 3. Това каза на едночасовата пресконференция, която програмният директор на телевизията даде в БТА, като в по-голямата част от времето говореше само  той.

Диков описа своята професионална сага така: Трети път ме отказват от една дейност, на която съм отдал толкова много. На 23 години ме отказаха от ските. Следващото събитие се случи преди 20 години, когато напуснах БНТ и си подадох оставката, след скандал с тогавашния директор Хачо Бояджиев, лека му пръст. След напускането ми отидох в Канал 3 и започна моята сага. Канал 3 беше един феномен в родния ефир. Бившите собственици никога не са искали от мен да прокарвам някакви техни идеи и никога не са се бъркали в работата ми, обяви Диков. Парите, с които се е издържал Канал 3,  досега са били получавани по най-законен начин. Чрез сключване на рекламни договори и отчитане на всяка една стотинка. Сключвали сме договори с партии, за да отразяваме техните прояви и митинги, но това винаги е било в реда на закона. Никога не съм имал притеснение от тази ситуация. По-добре така, с врачки и еротични предавания по нощите, отколкото с нечисти зависимости от разни олигарси. Стажанта, както сам той се нарича, заяви, че протестите са направили телевизията още по-популярна.
Диков каза, че без негово знание е уволнена  репортерката Петя Петрова заради това, че е човек на Бойко Борисов и прокарва неговите интереси. Аз защитих Петя и обясних, че 13 години в тази телевизия не съм позволявал да се правят поръчкови репортажи, заяви Диков.

Последно променена в Петък, 02 Август 2013 22:59
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате