Цветан Василев пред в. Преса: С политика не се занимавам

Събота, 03 Август 2013 11:31 Публикувана в У нас Прочетена 1128 пъти

Аз с политика не се занимавам. Като представител на едрия бизнес не ми е безразлично обаче каква политика води едно правителство, казва банкерът Цветан Василев в интервю за в. Преса в отговор на въпроса как се чувства като архитект на правителството, за какъвто бе обявен от Бойко Борисов.

Критикувах кабинета на Бойко Борисов тогава, когато виждах, че решенията му не бяха правилни, според моите разбирания. Не че имаше чуваемост за думите ми. По-скоро имаше насаждане на крайно негативно отношение към българския бизнес като цяло. Не знам откъде г-н Борисов е извадил заключението, че едва ли не аз съм човекът, който стои зад правителството, но то е изградено на абсолютно грешна база. За мен е важно какви условия за бизнеса ще създаде кабинетът, а не кой как ще бъде назначен за министър.Засега той не можел да кажа, че екипът на г-н Орешарски работи в полза на определени кръгове. Василев не е имал и голяма възможност да прокарва своите решения. Времето ще покаже кой и колко е бил прав. Поне смята, че сега отношението към бизнеса е нормално, за разлика от „назидателния тон, който държеше предходната власт.

По повод исканията за оставка и предсрочни избори казва, че е привърженик на стабилността в държавата. Претенциите на ГЕРБ, че те могат и ще управляват страната по начина, по който го правеха до преди няколко месеца, не ми изглеждат сериозни. Финансово-икономическата им политика беше неуспешна. А сериозно доказателство за това е фактът, че като страна с най-ниски доходи в ЕС ние реализирахме втория най-голям спад в тези доходи по данни на Евростад за 2012 г. Такъв довод не се нуждае от допълнителен коментар, казва още Василев.\СД

Последно променена в Събота, 03 Август 2013 18:33
Влезте, за да коментирате