Четирима дадоха старт на Орешарски марш

Събота, 03 Август 2013 12:11 Публикувана в У нас Прочетена 1332 пъти

Четирима потеглиха на протестния пешеходен поход "Орешарски марш" около 10 часа тази сутрин от станалия легендарен с протестите площад "Независимост". Те планират да изминат разстоянието от София до Резиденция Евксиноград за 11 дни, като  минат през Пловдив - Стара Загора - Бургас - Варна. Участниците искат оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

Първите участници в похода бяха подкрепени от около 15 души - Любен Иванов, на 30 години -  асистент в Стопанския факултет на Софийския университет, художничката Руми Бек и бившият начален учител Георги Маринов.
Марширутът на похода е описан във Фейсбук групата "Орешарски марш", както и местата, където ще нощуват. Протестиращите очакват към тях да се присъединяват и хора от страната. Протестът цели да подаде ръка на протестиращите от страната и да покаже, че протестите не се случват само в София, а засягат всички, независимо кой къде живее, и всеки, който има желание да ги подкрепи, може да се включи.
"Първоначалната идея беше да отидем до Пловдив. След като депутатите излязоха във ваканция, решихме да удължим похода", коментира Любен Иванов, който е един от организаторите на събитието в групата във Фейсбук. Надява се на участниците в похода да не им се наложи да ползват услугите на бърза помощ или лекари.\СД

Последно променена в Събота, 03 Август 2013 18:32

1 коментар

  • Връзка на коментара  Тодор Неделя, 04 Август 2013 19:23 публикуван от Тодор

    Въй-въй, какво ли не прави с хората топлото време и наличието на излишно свободно време...

Влезте, за да коментирате