Борисов търси мост към Реформаторския блок

200 000 протестиращи могат да уплашат управляващите, смята лидерът на ГЕРБ
Неделя, 04 Август 2013 19:34 Публикувана в У нас Прочетена 782 пъти

Много разчитам на Реформаторския блок, на които трябва да им стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и "Атака". Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред радио „К2” в оценка на парламентарния контрол.

„Единственият демократичен начин да падне едно правителство е с вот на недоверие, но БСП, ДПС и "Атака" държат мнозинството и колкото и да не ги искаме, те няма как да паднат. Не е нужно да се политиканства и да се казва, че искаме избори веднага. Ние искаме, но по демократичен начин това не може да се случи, а и какво искаме няма никакво значение за управляващите”, каза Борисов.

Според екс премиера народът трябва да се вдигне на масов митинг, да излязат 100-200 хиляди души и да покажат отношението си, за да ги уплашат. Той обвини „Атака”, че благодарение на тях актуализацията на бюджета е минала в парламента.

„Сега мандатоносител е БСП, за това се фокусираме върху тях. Цялата отговорност за това, което се случва, е на Сергей Станишев. От него трябва да се търси отговорност, не от Орешарски, не от ДПС, не от Сидеров. Отговорност сега може да се търси за всичко, от скандалните назначения, до това, че в условия на криза, онзи ден си вдигнаха с 30% заплатите на областните управители”, заяви Борисов.

„В такава ситуация под обсада с тоталното неодобрение на хората няма как да се очаква повече от това НС. Г-н Микoв не се срамува от това, което прави с кворума - той прекратява регистрацията по-рано, не изчаква 1 минута и по този начин е по-нисък кворумът, с които се работи през целия ден”, оплака се лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че е предложил на партия "Атака" да излязат от парламента, за да няма правителство. „Те не само че не го направиха, ами при първото гласуване на Закона за СРС президентското вето остана, защото им бяха необходими 121 гласа, а имаше 120. Тогава пак с трик БСП поискаха прегласуване, а от "Атака" тичаха да влязат в залата и ветото вече беше прието”, обясни Борисов.

„За БСП, ДПС и "Атака" няма никакви морални норми. Оставям на българските избиратели да правят оценки”, обобщи той. 

Влезте, за да коментирате