54-и ден ДАНСwithme: Протестиращите се помолиха за България на Преображение Господне

Във Варна демонстрациите против правителството издигнаха лозунги „България не се продава” и Оставка”
Вторник, 06 Август 2013 20:25 Публикувана в У нас Прочетена 650 пъти
54-и ден от протестите 54-и ден от протестите Снимка: Велислава Попова, "Дневник"

На християнския празник Преображение Господне протестиращите продължиха да дефилират с лозунги и свирки в центъра на столицата. Някои от хората казаха, че са били на молебена в храма „Александър Невски” са се помолили за успеха на България. Макар и по-рехав, той не излезе в „отпуск”, както се надяваха депутатите.

Протестът “проговаря” и утре ще даде първата си пресконференция, става ясно от обявено събитие в пресклуба на БТА.

Неин организатор е Протестна мрежа, която заявява, че иска да постави началото на диалога и да представи първите си комуникатори.

Един от хората, които се занимават с организацията, е Антони Де ла Реа – активист от протестите, журналист и бивш кандидат-депутат от ПП “Зелените”.

Антиправителствената информационна служба (www.noresharski.com) също обяви, че се присъединява към Протестна мрежа и е готова да съдейства като нейна медия.

Според анонса за събитието Протестна мрежа е независима структура и обща среда на взаимодействие между активни участници в протестите срещу кабинета „Орешарски”.

Тя няма за цел да води диалог с правителството, защото исканията й се свеждат до оставка и провеждане на демократични избори. Изградена е на хоризонтален принцип от онлайн и групи за натиск на живо.

Протестът във Варна продължава да ангажира извънредно полицейските служби. Днес те попречиха на протестиращите да затворят пътя към курортните комплекси. С плакати „България не се продава”, „Мафия” и „Оставка” варненци демонстрираха своята воля да не спират.

Утре протестите продължават.

Влезте, за да коментирате