Блогърът Иво Божков: Истината за 23 юли (видео)

Четвъртък, 08 Август 2013 15:54 Публикувана в У нас Прочетена 1427 пъти

"Истината за 23 юли - мирно блокиране и полицейско насилие" е озаглавил видеото, качено на 7 август в платформата за видео съдържание Иво Божков. Блогърът, който почти всеки ден снима и излъчва протестите на живо, е монтирал кадри от целия 40-те ден на протестите, когато вечерта и през нощта се стигна до  сблъсъците с полицията.

В описанието към видеото той призовава "Трябва да поздравим всички полицаи, които с видима неохота изпълняваха нареждането за силово разчистване на пътя пред автобуса, извеждащ депутати и министри от НС."

 http://www.youtube.com/watch?v=lNzsg431htM

Божков дава линк и към друго видео от обедните новини на БиТиВи на другия ден, 24 юли, в който той уточнява, че "се виждат липсващите кадри от извеждането на депутатите през градинката от източната страна на НС". Междувременно кадрите на БиТиВи бяха изтрити.

В интервю за вестник "Преса"  главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира: "По случая тече проверка на прокуратурата. Тя върви в две посоки. Едната е установяване на провокаторите и на тези, които с агресията си опорочиха мирния протест. Втората е относно действията на служителите на МВР - дали има превишаване на правата. Повече не мога да говоря. Но мога категорично да заявя - рано или късно цялата истина за 23 юли ще излезе. Най-голям интерес за това имат МВР и българското общество".\СД

Последно променена в Неделя, 11 Август 2013 18:27
Влезте, за да коментирате