ГЕРБ готов с искане за извънредно заседание по актуализирането на бюджета

Четвъртък, 08 Август 2013 16:27 Публикувана в У нас Прочетена 701 пъти

ГЕРБ внася в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. след наложеното президенстко вето.Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ. В мотивите към него се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на август. „Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната", отбелязват от ГЕРБ.

”В писмо до медиите Министерството на финансите също твърдеше, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение", се посочва още в мотивите.
От ГЕРБ обявяват, че от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга  -  парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.
Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна. За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред - обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013. |СД

Последно променена в Четвъртък, 08 Август 2013 17:37
Влезте, за да коментирате