Радан Кънев: Подходът на Борисов е бакалски

ДСБ и СДС също не приемат предложението на лидера на ГЕРБ заедно да свалят правителството
Петък, 09 Август 2013 10:43 Публикувана в У нас Прочетена 941 пъти

Предложението на Борисов ме кара да изпитвам известно съжаление, защото явно в момента той не е на нивото на собствените си избиратели. Това каза в интервю за предаването „Денят започва” на БНТ Радан Кънев - лидер на ДСБ.

„За българските граждани темата отдавна не е как да се сглоби ново мнозинство в следващия парламент. Доста бакалски е подходът на г-н Борисов и съм убеден, че той не отговаря на интереса на избирателите на ГЕРБ, част от които също протестират в момента”, добави лидерът на ДСБ.

Според Радан Кънев въпросът е как да не се допусне следващо управление, което би си позволило да излъчва Пеевски начело на ДАНС или което е подобно на управлението на г-н Борисов.

СДС има собствена позиция, която защитава за оставка на правителството и не е свързана с някакви покани от страна на ГЕРБ. Това каза в същото интервю Божидар Лукарски – председател на СДС.

„СДС е самостоятелен политически субект, който има собствена позиция по въпроса. На въпроса дали бихме предприели общи действия с г-н Борисов и с ГЕРБ, отговорът е - не мисля”, заяви Лукарски.

Той добави, че „общи действия не бихме могли да имаме поради много различия”.

Вчера Меглена Кунева и партия "Зелените" от Реформаторския блок отказаха на поканата на Бойко Борисов да се обединят за сваляне на правителството с мотива, че новата синя формация не е механичен сбор от партии, а принципна коалиция.

Последно променена в Петък, 09 Август 2013 12:40
Влезте, за да коментирате