Цветанов и Фидосова на разпит заради тефтера с инициалите

Петък, 09 Август 2013 12:21 Публикувана в У нас Прочетена 781 пъти

Цветан Цветанов и свалената от ръководството на ГЕРБ Искра Фидосова най-вероятно ще бъдат извикани на разпит в прокуратурата. Поводът e делото, образувано срещу бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов, съобщава БГНЕС.

От Софийската градска прокуратура не са отрекли информацията за разпита, но съобщили, че няма да дават информация за предстоящи разпити по текущи производства.

Златанов беше обвинен в престъпление по служба, след като разследващите откриха бележник, в който е записвал политически поръчки - кого комисията да "удари", кого да пощади и кого да прикрие. Сред записките се срещат и инициалите Ц. Ц., Б.Б., И. Ф. Често срещано е и името на президента Росен Плевнелиев.

Самият Златанов обясни, че в тефтерчето, което беше намерено от разследващите на бюрото в кабинета му, си е записвал драсканици.

Волен Сидеров, който председателства антикорупционната комисия в парламента, вече заяви, че ще извика на разпит всички, чиито инициали се съдържат в скандалния тефтер. Ексшефът на МВР Цветан Цветанов изрази готовност да се яви пред комисията, щом дойде и неговият ред.

 

Влезте, за да коментирате