Бойко Борисов: Правителството пада, ако „Атака” не влезе в пленарна зала

Волен Сидеров крепи БСП и ДПС на власт, каза лидерът на ГЕРБ по темата за гласуването на президентското вето
Събота, 10 Август 2013 09:18 Публикувана в У нас Прочетена 876 пъти

Ако Волен Сидеров не влезе с „Атака” и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и правителството ще падне. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по Нова телевизия.

„Атака” крепи БСП и ДПС на власт. Това са хора, които нямат моралното право да управляват. Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджет и им предлага веднага да влязат в парламента, каза Борисов.

„Ако Орешарски поне малко е финансист и икономист, както твърди, да отдели пари за електронно правителство от този заем, с две ръце ще го подкрепя. 2 млрд. лева – не един да изтегли за енергийна ефективност, с две ръце ще гласувам за тях. Не да вкарват парите в резерва на ниска лихва, а да ги взимат на висока и да ги похарчат непрозрачно”, бе експертното мнение на лидера на ГЕРБ.

„Всички са лишени от разум. Нека да се съберат утре и да го приключат това, но не могат да се съберат. Те не са в България и трудно ще ги съберат. Трябва да са 121 депутати. И тук Волен Сидеров няма как да избяга, защото той е патерицата на ДПС и БСП”, допълни Борисов. 

Влезте, за да коментирате