Румен Петков: БСП посяга на печатницата за пари

Управляващите готвят скандална сделка на тъмно по време на ваканцията с БНБ за производството на банкноти с френска фирма
Събота, 10 Август 2013 11:00 Публикувана в У нас Прочетена 1323 пъти

Председателят на Народното събрание трябва да свика час по-скоро заседание заради сделката за печатницата на БНБ. Това каза пред Агенция „Фокус” Румен Петков от БСП.

Договореността за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти в България с един от най-големите производители на банкноти в света „Франсоа Шарл Обертюр Груп”, Франция (ФШОГ), буди много въпроси, които трябва да получат своя отговор в парламента.

Твърди се, че на 16 август сделката ще бъде финализирана. Печатницата на Народна банка е елемент от националната сигурност на страната, каза Петков. Аз съм смаян от факта, че финализацията ще стане в периода на парламентарната ваканция. Според мен ветото е единият мотив да се свика спешно заседание на Народното събрание.

Но депутатите трябва да дадат пълна и подробна информация за такъв тип сделка, каквато е първа по рода си в българската история от Освобождението от турско робство насам – да се посегне на печатницата на Българска народна банка без знанието и подробна информация и за Народното събрание и за обществото е недопустимо, каза още Румен Петков.

 

Последно променена в Събота, 19 Октомври 2013 09:22
Влезте, за да коментирате