Печат на тази страница

Пак обявиха сумите за организаторите на протеста

Неделя, 11 Август 2013 11:04 Публикувана в У нас Прочетена 2349 пъти
Оценете
(7 гласа)
Саша Безуханова. На малката снимка отляво надясно: Най-активните протестиращи Асен Генов, Антоанета Цонева, Румяна Червенкова (шеф в изданията на Иво Прокопиев) и Найо Тицин. Саша Безуханова. На малката снимка отляво надясно: Най-активните протестиращи Асен Генов, Антоанета Цонева, Румяна Червенкова (шеф в изданията на Иво Прокопиев) и Найо Тицин.

Вестник "Преса"  обяви няколко популярни лица за "лидери на протеста" и подчертава, че те са получили милиони долари от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа. Под заглавие "Лидери на протеста с добри бюджети" вестникът с главен редактор някогашният собственик и шеф на "Труд" Тошо Тошев съобщава, че сред получилите финансиране са известни лица от протестите срещу кабинета Орешарски. 

Училището за политика, което се ръководи от Саша Безуханова, получило около 300 000 долара, Асен Генов от Фондация "14 януари" - близо 120 000 долара, Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева - 200 000 долара, Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев - 137 000 долара.
Фондация "Риск Монитор" с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев е получила финансиране от близо 350 000 долара, а българският клон на "Прозрачност без граници" начело с Огнян Минчев - над 200 000 долара.
Най-голяма била субсидията за Институт "Отворено общество" с изпълнителен директор Георги Стойчев - почти 1 млн.долара, пише вестник "Преса". Вестникът не се позовава на официален източник. 

Не за пръв път в публичното пространство се появява информация за платени организатори на протестите срещу кабинета „Орешарски”. Други медии цитираха други суми, като посочиха Фонда за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа. Проверка на Свободен народ обаче показа, че в сайта му фигурират подобни суми, но те са за 2012 година.\СД

Последно променена в Неделя, 11 Август 2013 11:59

1 коментар

  • Връзка на коментара  Елизабет Неделя, 11 Август 2013 21:27 публикуван от Елизабет

    " Вестникът не се позовава на източник " , достатъчно е за да се каже :злоба , завист и некоректност. ИНТРИГАНТИ в тоя парцал.

Влезте, за да коментирате