Депутатите от Атака да изчистят името си и да не влизат в парламента, зове Борисов

Идва време, в което ще оценят Цветан Цветанов, смята лидерът на ГЕРБ
Сряда, 14 Август 2013 07:23 Публикувана в У нас Прочетена 1004 пъти

Ако „Атака” искат да изчистят името си, да не влизат в парламента, призова националистите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по поводнасроченото за 16 август извънредното заседаниена депутатите с цел прегласуване на актуализацията на бюджета.

„Атака” продължават да твърдят, че не са в тройната коалиция, с ДПС. Аз съм убеден, че това е неестествена коалиция между „Атака” и ДПС - едните ходиха да събарят и да палят джамията, създадоха ни куп проблеми по времето на нашето управлението, а сега крепят това правителство. Според мен е неестествена и коалицията между ДПС и БСП, защото българските мюсюлмани бяха прекръствани и изселвани именно от тази Компартия по време на Възродителния процес. Всъщност - абсолютно недопустимо е да работят една с друга тези партии поради идеологическата им несъвместимост, а в момента – те управляват”, обясни експремиерът.

Според Борисов депутатите на Волен Сидеров не трябва да влизат на извънредното заседание. Тогава и от ГЕРБ нямало да се регистрират, което оставя ДПС и БСП с 118 депутати – „защото двама им висят в Конституционния съд – Иван Иванов и Делян Пеевски”. „И тук е всъщност денят на истината, в който, както и да шикалкави Волен Сидеров, който се оказа, че е много лесно управляван от БСП и ДПС, „по съвест”, без съвест, или каквото и да било, ще подкрепят това правителство, и това е безпощадно ясно”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Бившият министър-председател подчерта, че ако предложената актуализация бе за енергийна ефективност или електронно правителство, то тя би получила подкрепата на ГЕРБ. Такива заеми, които имали смисъл и не променяли имиджа на държавата в рейтинговите агенции, се толерират.

Ще дойде ден, когато обирите, кражбите, отвличанията ще накарат хората да преосмислят отношението към Цветанов. В ГЕРБ вече има много лица, за каквито дори в Реформаторския блок могат само да мечтаят. Вече има прагматици и управленци с много опит. Не случайно това са моторите в ГЕРБ и гаранция за доброто бъдеще на партията. Такава оценка направи Борисов на собствените си партийни хора.  Той посочи „отличниците” на политическата си формация. „Когато говорим за кмета на София - Фандъкова, за кмета на Бургас - Митко Николов, за кмета на Стара Загора - Живко Тодоров. Когато говорим за Томислав Дончев, за Лили Павлова, за Влади Горанов, Делян Добрев, за двете ни Десислави – това са хора, които са били в управлението. Депутати вече втори мандат, които се наложиха като стожери в парламента, като Менда Стоянова, Димитър Главчев, Краси Велчев, Цецка Цачева... Виждате, че ГЕРБ като партия, не е Искра Фидосова, което искат да ни го вменят като вина”, каза Бойко Борисов.\СД

Последно променена в Сряда, 14 Август 2013 07:29
Влезте, за да коментирате