Съдът постанови: Доган да бъде доведен принудително (обновена)

Доживотен затвор грози похитителя на Доган Октай Енимехмедов
Сряда, 14 Август 2013 09:27 Публикувана в У нас Прочетена 719 пъти
Енимехмедов прекоси цялата зала и заплаши лидера на ДПС Доган докато той държеше реч от трибуната Енимехмедов прекоси цялата зала и заплаши лидера на ДПС Доган докато той държеше реч от трибуната

Днес трябваше да се проведе първото съдебно заседание по делото срещу Октай Енимехмедов в Софийски градски съд. Енимехмедов е обвинен в опит за умишлено убийство на бившия председател на ДПС Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС на 19 януари тази година. Състав на Софийски градски съд обаче не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. Бившият лидер на ДПС Ахмед Доган е редовно призован, но не се яви на заседанието на съда. Съдът постанови Доган да бъде доведен принудително на следващото заседание по делото.

Според обвинителния акт, който беше внесен в съда в началото на месец юли, Енимехмедов три пъти се опитал да произведе изстрели с насочван от близко разстояние газов пистолет към главата на Доган, а деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини – трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Сали Карадайъ.

Другото обвинение на Енимехмедов е за това, че във въпросния ден той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

За престъплението по чл. чл.116, ал.1, т.1 и т.9 вр. чл. 115 вр. чл. 18, ал.2 вр. ал.1 НК законът предвижда наказания – лишаване от свобода от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За престъплението по чл. 325 ал.2 вр. ал.1  НК се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 г.

От юни Октай Енимехмедов е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Последно променена в Сряда, 14 Август 2013 12:22
Влезте, за да коментирате