Мая Манолова покани Плевнелиев на дебатите в петък

Нямало нежда от разговори с "Атака", те били достатъчно отговорни, каза зам.председателят на НС
Сряда, 14 Август 2013 09:36 Публикувана в У нас Прочетена 950 пъти

Организаторите на протестите желаят да няма никакъв разговор с нас, пречат по всевъзможни начини на връзката между властта и обществото, констатира Манолова в студиото на Нова ТВ. Тя смята, че ветото на президента е със същата цел – да попречи на работата на правителството и да постави под въпрос неговата социална политика. Манолова съобщи, че на дебатите в петък е поканен и Росен Плевнелиев, за да аргументира ветото си над актуализацията на бюджета.

Големият страх и на организаторите на протестите и на президента е, че това правителство ще си свърши работата и ще защити обществения интерес, смята соцдепутатката. Няма политическа партия която да не е допускала грешки, но трябва да се учим от тях и да ги поправяме, завърши Манолова. Не парламентът или правителството имат вина за прекъсване мостовете между институциите, смята соцдепутатката. Тя заяви, че за първи път в този парламент бе установена връзка с граждански организации и хора от неправителствени структури са били включени в работата на парламентарните комисии, и то преди протестите.

Не се налага да водим преговори с “Атака”, те са достатъчно отговорни пред избирателите си и нямам съмнение, че ще се явят в петък и ще защитят интересите им.

Всички депутати от Коалиция на България ще бъдат на линия в петък, само 1-2 са извън страната, но и те се връщат, каза Манолова. Според нея, твърденията в медиите за това, че повечето от народните избраници са били на екзотични почивки и романтични дестинации, са силно преувеличени. 


Последно променена в Сряда, 14 Август 2013 09:43
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате