Автобуси с контрапротестиращи пристигнаха в София(обновена)

Петък, 16 Август 2013 08:53 Публикувана в У нас Прочетена 1253 пъти

Около 40 автобуса с надпис "случаен превоз" пристигнаха в София от Южна България - от Кърджали, Пловдив и Сливен, показа бТВ. Пред Министерски съвет са пристигнали още автобуси с протестиращи, предаде  Агенция “Фокус”. В района спряха 9 автобуса и 1 микробус с протестиращи в подкрепа на правителството. Превозните срведства са с регистрация от северна България - Видин, Враца, Ловеч, Плевен. Хората от тях се отправиха към площад "Независимост", където е сборният пункт на контрапротеста. Днешните вестници пишат, че управляващите БСП и ДПС са организирали свои привърженици в подкрепа на кабинета "Орешарски".Районът около сградата на Народното събрание е отцепен от полицията от ул. "Раковски" до Софийския университет и движението е спряно.

Край парламента вече се събират протестиращи, които бяха призовани да го обградят в 9.00 часа, час преди обявеното извънредно заседание, на което трябва да се гласува актуализацията на бюджета след ветото на президента Росен Плевнелиев.

Последно променена в Петък, 16 Август 2013 10:36
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате