Депутати от мнозинството "слязоха" сред народа

Петък, 16 Август 2013 12:13 Публикувана в У нас Прочетена 913 пъти

Депутати от мнозинството напуснаха  обсъжданията на актуализацията на бюджета в извънредното заседание на парламента, за да приемат овациите на гражданите от контрапротеста.Сергей Станишев, придружен от председателя на НС Михаил Миков, последва Лютви Местан и Йордан Цонев. Те излязоха на площад „Св. Александър Невски”, където разговаряха за пенсиите и получиха скандирания „Победа!” и „Ние сме с вас!”. Цонев обеща да върне „швейцарското правило” за пенсиите и да пребори монополите. 

По-рано през деня Янаки Стоилов и Корнелия Веднага след изказването си от парламентарната трибуна народният представител от левицата Корнелия Нинова отиде до загражденията, където се ръкува и целува с граждани и многократно повтори „Благодаря ви за подкрепата!” под възгласи „Орешарски!”, „Подкрепа” и „Много сме, силни сме!”.
Антон Кутев и Янаки Стоилов поздравиха участниците в демонстрацията в подкрепа на кабинета, които по-рано бяха допуснати в широката зона за сигурност около парламента, а бяха изтласкани протестиращите срещу правителството, при което се стигна до леки сблъсъци с полицията.
Протестиращите започнаха да се разотиват.

Последно променена в Петък, 16 Август 2013 15:27
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате