Протестиращи пред Евксиноград: Няма да мръднем, докато не се срещнем с някой от управляващите

Неделя, 18 Август 2013 15:25 Публикувана в У нас Прочетена 739 пъти
Протестиращи пред Евксиноград: Няма да мръднем, докато не се срещнем с някой от управляващите Снимка: БГНЕС

В последния 16-и ден от пешеходния поход "Орешарски марш" около 40 протестиращи достигнаха резиденция "Евксиноград". Те скандират "Оставка". На мястото има полиция. Към протестиращите се присъединиха с плакати и граждани от Варна.

Един от демонстрантите каза, че участниците в похода са направили всичко възможно, за да предизвикат обществена реакция. Те заявиха, че ще се върнат отново на жълтите павета в София.

Движението в района на протеста не е затворено, но протестиращите предизвикаха задръстване по маршрута на похода си. В района на резиденцията посока Златни пясъци движението е силно затруднено. Колоните от автомобили се изтеглят от центъра на Варна в посока към курортните комплекси. 

Около 30 демонстранти блокираха главния вход на резиденцията, където ги очакваха още 10 протестиращи от Варна. С викове „България в Европа”, „Оставка”, „Орешарски марш” и „Мафия”, протестиращите се зарекоха, че ще стоят пред входа на резиденцията, докато не се срещнат с представител на управляващите.

В страницата на групата във Facebook бе предложено всеки да носи нещо символично, което да остави на входа на депутатската резиденция. Протестиращите срещу правителството и излъчилата го политическа класа потеглиха на поход на 3 август от София. По пътя си ентусиастите извървяха над 500 км, преминавайки през градовете Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Влезте, за да коментирате