Валери Симеонов: Нямаме нищо общо с ГЕРБ

Председателят на НФСБ заяви, че не вярва в социолози. „Галъп” прогнозира доверие за партията му от 2.4%, колкото е и на „Атака”
Четвъртък, 22 Август 2013 08:44 Публикувана в У нас Прочетена 847 пъти

„НФСБ не подкрепя ГЕРБ. Непрекъснато обяснявам, че нямаме нищо общо с ГЕРБ.” Това каза в интервю за Нова телевизия Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ.

„ГЕРБ беше партията, която входира искането ни за касиране на изборите, което отправихме до още пет институции, включително до парламентарната група на БСП, които даже не си направиха труда да ни отговорят. Интересите на ГЕРБ за касиране на изборите съвпадат с нашите и в случая те веднага внесоха нашето искане до Конституционния съд. Друга връзка не търсете”, обясни Симеонов.

„Не вярвам на социолозите. Буквално 24 часа преди изборите имаше една известна социологическа агенция, която даде 0,8% на НФСБ. Извинете, но в Щатите при разминаване повече от 2% тази социологическа агенция просто изчезва от пазара.” Коментира Валери Симеонов.

„Галъп” в последното си проучване дава 2.4% доверие в НФСБ, колкото е и на „Атака”.

Симеонов определи присъединяването на партията „Средна европейска класа” към НФСБ като обединяване на усилията в посока да се свърши нещо полезно за България и в посока защита интересите на гражданите на България.

„В никакъв случай не очакваме някакво кой знае какво увеличаване на електората, както беше и с ГОРД, тъй като „Средна европейска класа” не постигна кой знае какви резултати на последните избори. Това е партия, регистрирана в Бургас, която е добре представена вече в няколко поредни мандата на Бургаския общински съвет, с която повече от шест години ние работим изключително добре, партия, която има и национално представителство. Тя има общински съветници в някои други региони на България. Така че на този процес би трябвало да се гледа като на един вид идейно обединение”.

Последно променена в Четвъртък, 22 Август 2013 16:22
Влезте, за да коментирате