Главният секретар на МВР: Има връзка между пернишката група и смъртта на Георги Илиев

Четвъртък, 22 Август 2013 11:03 Публикувана в У нас Прочетена 633 пъти

Задържано е още едно лице от пернишката група за мокри поръчки. Изровени са тленните останки на едно лице. Днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата. Очакваме това да е Теодор Неофитов. Очакваме и експертизата на оръжието, открито при обиските. Това съобщи по БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Относно съпричастността на групировката към убийството на боса на "ВИС 2" Георги Илиев, Лазаров каза: "Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н. В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови”.

Към момента няма информация, че бандата на Валентин Янев - Бореца и Мартин Антов са свързани с убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев", сподели Лазаров.

Влезте, за да коментирате