Вътрешен човек е разкрил „пернишките килъри”

Групата е извършила голям брой убийства, каза шефът на МВР Цветлин Йовчев
Петък, 23 Август 2013 09:52 Публикувана в У нас Прочетена 743 пъти

Показанията на член на групата на пернишките ”килъри” са станали причина за арестите от последните дни, разказа вътрешният министър Цветлин Йовчев в петък пред ТВ7.

”Всичко, което се върши, е изцяло в рамките на закона и ще остане така, нека да не се опитваме да вадим детайли по случая. Става дума за група, която е извършила голям брой убийства. Тепърва ще се изяснява кой как е участвал”, каза още той.

Преди ден главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че разследващите са събрали данни, че пернишка банда е съпричастна към убийството на боса на ВИС-2 и "ВАИ Холдинг" Георги Илиев, застрелян през август 2005 г. в Слънчев бряг, както и за още много други убийства.

”Той определи като незадоволителни резултатите на МВР в борбата с наркотрафика, но допълни, че не знае за опънат чадър върху тази дейност.

По темата за подготвяните промени в Закона за движение по пътищата, които ще изискват регистрация за всеки, който ще шофира автомобил, Йовчев каза, че продиктувана от проблемите, с които сега се сблъсква полицията.

”Не може да се открие човекът, отговорен за дадени действия. Има дебат в момента. Очаквам да се чуят различни мнения и да се стигне до решения, които ще удовлетворят всички. Ще се търси баланс, нуждите на МВР нямат никакво значение", каза министърът.

Влезте, за да коментирате