Първанов и Дончева правят БСП-2

Проектът щял да стартира в късната есен като алтернатива на БСП
Петък, 23 Август 2013 11:42 Публикувана в У нас Прочетена 916 пъти

Бившият президент Георги Първанов и бившата депутатка от БСП Татяна Дончева ще правят нова лява партия, който ще е готов до есента, според източници ПГ от БСП.

Към новата формация Първанов и Дончева смятали да поканят да се присъединят и част от депутатите от Коалиция за България, съобщи бТВ.

Замисълът бил в българския политически живот да се появи алтернативно ляво. Все още движението нямало и име.

Въпреки че част от народните представители очакват проектът да бъде обявен до месец, други техни колеги са скептични и твърдят, че Първанов и Дончева не биха се появили рамо до рамо в общ проект.

Според тях, плановете на Първанов за бъдещето на БСП минавали през издигането на ново лице за лидер на БСП, а не през разцепването й. Смята се, че най-подходящото лице от лагера на „първановистите” е това на енергийния министър Драгомир Стойнев.

Още докато беше действащ държавен глава, Георги Първанов стартира проекта „АБВ”, който обяви като експертен, а не политически. Татяна Дончева пък инициира „Движение 21”, към което се присъединиха малка част от левите политици и активисти на „Позитано” 20, сред които и настоящи депутати.

2 коментара

  • Връзка на коментара смях в залата Петък, 23 Август 2013 22:16 публикуван от смях в залата

    БСП да се разцепи-смях в залата. Както казват--ха дано ама нада ли

  • Връзка на коментара Лозунги от соц-а Петък, 23 Август 2013 12:36 публикуван от Лозунги от соц-а

    Ура другари!!!!

Влезте, за да коментирате