Радан Кънев: Бареков олицетворява мафията

Петък, 23 Август 2013 13:40 Публикувана в У нас Прочетена 3523 пъти

В своя Facebook профил лидерът на ДСБ отговори на нападките на Николай Бареков, че телевизионният водещ не знаел какво точно работят господата Панчугов, Кънев и Сандов и с какви пари си финансират проекта. „Дори не знам какво работят, за да се издържат – за разлика от тях аз съм Бареков и почти всеки българин ме познава“, написа Бареков.

Според мен правилното поведение е да игнорираме “великодушието” на хора, които олицетворяват нелегитимния в Европа сговор между (често подкрепян от властта) бизнес, власт и медии. Такъв сговор наричаме “мафия”, пише Радан Кънев.

Той отговори на въпросите на Бареков така:

„Задочно обаче беше зададен въпрос, който държа да не оставя без отговор, за да няма никакви съмнения – какво работя, за да се издържам?

Работя и се издържам от 17-годишен. Бил съм общ строителен работник, изолирал съм покриви с асфалт, бил съм за кратко охрана(?!) в търговска верига, сценичен работник и други законни занимания. През по-голямата част от следването си съм бил продавач нощна смяна и стажант в адвокатска кантора денем. От 11 години и половина съм адвокат, при това доста приличен. От четири години доходите и имуществото ми са публични на сайта на Сметната палата – и хонорарите, и данъците, и ипотеката, и мижавите влогове. Има много точно съвпадение между доходите, върху които плащам данъци и осигуровки, и скромното ми лично имущество. Водя – като повечето хора от поколението ми – труден, но приличен живот. Нямам нито ден сигурен доход зад гърба си, винаги съм харчил пари, които съм изкарал с честен труд по конкретни задачи.

И да – през ’97 година бях там, където бяхме всички. Но никога няма да си “пиша актив” от това.”

Бареков веднага отвърна с поредица нови въпроси от типа „Къде бил” този или онзи, когато той, Бареков, е правил това или онова.

Прави впечатление, че напоследък новоизлюпеният политик говори за себе си в трето лице, като кралска особа:

„На едни нови избори - предсрочни или не, новите играчи на политическата сцена, сред които и Бареков, се очаква да размътят водата на досегашните партии”, пише самият Бареков.

Последно променена в Неделя, 25 Август 2013 12:38

18 коментара

 • Връзка на коментара Истински Неделя, 25 Август 2013 15:32 публикуван от Истински

  Я се скри бе мишок.Мафията сега на оправлява.

 • Връзка на коментара Asis Събота, 24 Август 2013 12:41 публикуван от Asis

  Защо пък да е олицитворение на мафията!? Това нещо не можах да го разбера.

 • Връзка на коментара Моника Събота, 24 Август 2013 11:36 публикуван от Моника

  От този глупост по голяма не могат да измислят.Тези сълзливи истории да ги разправя на някой друг.Бареков сега ще им размъти водата на старите партии.

 • Връзка на коментара Ангел Събота, 24 Август 2013 10:43 публикуван от Ангел

  Журналистиката няма нищо общо с мафията за разлика от политиката.Разледващ журналист като Бареков е далече от олицетворяване на мафиета.

 • Връзка на коментара анонимен Петък, 23 Август 2013 21:40 публикуван от анонимен

  така е-очаква се новите партии да размътят водата на старите полит. партии и затова те така скачат и се бранят-разбират че им отмъкват чергата из под краката.

 • Връзка на коментара Демократ Петък, 23 Август 2013 21:35 публикуван от Демократ

  Затова сме демокрация които иска и има възможност да се пробва в политиката.Бареков има право на това какво е по различен от другите.

 • Връзка на коментара Кака Куна Петък, 23 Август 2013 19:11 публикуван от Кака Куна

  То като говорим за мафията нека да споменем и името на Костов или него го забравяме.Бареков е от тези лица на българската журналистика каято се бори точно против октопода.Таа незнам какво има общо тои с това.

 • Връзка на коментара Галев Петък, 23 Август 2013 17:37 публикуван от Галев

  Пълни спекулации не мога да разбера тази завист в хората.Дълги години Бареков се показа като много добър журналист и сега решава да влезе в политиката и почнаха всякакъв вид нападки и провокации.

 • Връзка на коментара Антимафия Петък, 23 Август 2013 17:32 публикуван от Антимафия

  Мафията в България е олицетворява старият елит от които си и ти Радане.Погледни си твоета паница тя е вмирисаната.Тогава бъди съдник на другите.

 • Връзка на коментара бесен Петък, 23 Август 2013 16:50 публикуван от бесен

  Този от снимката е никои сръвнение с Бареков.Та незнаиния от снимката представляващ елементи като Кунева Касим Дал и други българопредатели жадни за власт ги е подпарило там кадето не трябва.

Влезте, за да коментирате