Внезапна смърт на експерт объркала делото за подслушване в МВР

Приживе проф. Николов единствен от българските специалисти е заявил категорично, че крайслерът е годен да подслушва и записва от разстояние
Събота, 24 Август 2013 12:10 Публикувана в У нас Прочетена 2325 пъти

Разследването за незаконно подслушване на МВР зацикли заради внезапната смърт на експерт.

Професор Евгений Николов, шеф на Националната лаборатория по компютърна вирусология в БАН, загинал в катастрофа на 17 юли. Инцидентът се случил само месец, след като прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за безконтролното подслушване.

Той бил нает от прокуратурата да изследва специалния "Крайслер", който обикалял из София, докато по документи бил в гаража, съобщи вестник  ”Труд”.

Приживе проф. Николов единствен от българските специалисти е заявил категорично, че крайслерът е годен да подслушва и записва от разстояние и в него могат да се намерят доказателства за това.

”Смъртта му забави делото за автомобила на МВР. Ако не беше тя, вече щяхме да имаме експертиза, доказваща, че с него се е подслушвало", заявил източник на обвинението.

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов е обвиняем за неупражнен контрол над използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР.

Цветанов е обвинен и за възпрепятстване на разследване срещу бивш антимафиот - отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Влезте, за да коментирате