Валери Симеонов: С „Атака” – да, но не и с Волен Сидеров

Събота, 24 Август 2013 14:11 Публикувана в У нас Прочетена 873 пъти

Съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов не изключва бъдещо обединение и с партия "Атака", но не и с лидер Волен Сидеров.

Пред Радио "Фокус" - Бургас Симеонов каза, че НФСБ са отворени за широк кръг партии, а това включва и "Атака", но не и с този лидер. През седмицата патриотичната партия се обедини със Средна европейска класа (СЕК), а през миналата и с ГОРД. "Ние нямаме нищо против редовите членове на "Атака", които са също патриоти, но друг е въпросът, че припознават любовта към родината през образа на Сидеров и по този начин му дават правомощия за тези мащабни злоупотреби с очакванията на хората, гласували за партията. "Атака" - да, но не и с Волен Сидеров", каза Симеонов. Според него е имало нужда реално да се обединят със СЕК, въпреки че от години работят заедно в Общинския съвет на Бургас. Той посочи, че това обединение е част от процеса, който се наблюдава на окрупняване на патриотичните сили.

Относно учредяването на новата партия, т. нар "ГЕРБ 2" и дали ГЕРБ може да се разцепи, Симеонов каза, че това е последното, което го интересува. "Дали се разцепва или обединява ГЕРБ, не е в кръга на моите интереси, не мога да кажа какво ще стане и как ще се развият процесите. Това са едни хора, които имат огромни лични политически амбиции с каквито за съжаление изобилстват почти всички останали партии.

Последно променена в Неделя, 25 Август 2013 15:12
Влезте, за да коментирате