Сидеров иска съд за Валери Симеонов заради порно

Според лидера на „Атака” протестиращите против кабинета нямали идеология, а само злоба
Неделя, 25 Август 2013 17:21 Публикувана в У нас Прочетена 1238 пъти

"Атака" има историческа заслуга за това ГЕРБ да не се върне на власт. Това каза на пресконференция в Бургас лидерът на политическата сила Волен Сидеров.

Без да дава повече подробности за заслугите си в тази връзка, националистът обърна внимание на протестите срещу кабинета „Орешарски, коментирайки, че това са платени агитки. За участие в тях са плащани по 40-50 лева на човек. Демонстрациите били подбуждани от кръгове на милиардера Джордж Сорос и от ГЕРБ.

Според Сидеров сред протестиращите няма идеология, а само злоба. Те целели единствено да се постигне разединение нацията. Той добави, че извън София не вижда такива настроения, а точно обратното. Такива били и наблюденията му по време на честванията на връх Шипка.

Сидеров пристигна в Бургас за откриването на офис на телевизия „Алфа”.

Непосредствено преди посещението на Сидеров, в началото на седмицата, центърът на града бе облепен с плакати срещу собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Върху тях пишеше: "Затвор за Валери Симеонов за порно" и "Българино, изключи СКАТ! Не бъди съучастник в престъплението!".

"Атака" подаде жалби срещу Валери Симеонов за разпространение на канали с порнографско съдържание. Политическата сила е входирала 23 жалби срещу собственика на телевизията. В отговор Валери Симеонов заяви, че има всички необходими лицензи и за всяка клевета също ще подаде иск в съда.

Изострянето на отношенията между телевизията и политическата сила започна преди около две седмици след физически сблъсък. Скандалът стана на бензиностанция в Бургас. Екип на СКАТ и депутати на "Атака", сред които и Волен Сидеров, стигнаха до физическа саморазправа.

Последно променена в Неделя, 25 Август 2013 17:28
Влезте, за да коментирате