Веселина Томова, Любка Качакова, Богомил Бонев и др. ще спъват протестите

Новата инициатива „София без блокади” иска да прати недоволните от управлението пред НДК и в градинките
Понеделник, 26 Август 2013 17:04 Публикувана в У нас Прочетена 1132 пъти
Приятелска снимка в централата на НДСВ. Любка Качакова е крайната вляво Приятелска снимка в централата на НДСВ. Любка Качакова е крайната вляво

Няколко познати лица са подели нова инициатива за ограничаване на протестите срещу кабинета „Орешарски”. Сред тях са ген. Богомил Бонев, Веселина Томова - главен редактор на Афера.бг и отскоро пламенна защитничка на Бареков;

Любка Качакова – зам.-министър на икономиката в кабинета „Сакскобургготски”; Нора Стоичкова – журналист и пиар; Ани Алашка – пиар на Българската стопанска камара; Елена Маразова, Александър Симов – журналист от „Дума”; Любо Кольовски. Пилотният проект ще носи миролюбивото име „София без блокади”.

Любопитен детайл към групата е Владимир Танев, който бе програмен директор в Дарик Радио, най-активната медия в защита на протестиращите през 1997г. С предаванията си на живо тогава неизвестното частно радио стана една от най-популярните и авторитетни медии. Днес обаче Танев ще използва опита си срещу ДАНСwithme. В сайта на групата Танев е цитиран да казва: “Надничарите от жълтите павета нямат право да нарушават спокойния живот на 2 милиона столичани.”

Хората около новата инициатива ще излъчат контактна група за диалог с институциите, която да ограничи протеста само до пространството около НДК и парковете. Контактната група ще преговаря с общината да ограничи протестиращите и да не им позволи да затварят пътища, улици и кръстовища.

Поддръжниците на идеята за “София без блокади” направиха и фейсбук група, която вече има над 1200 последователи.

Влезте, за да коментирате