Проф. Цветков: Ако Орешарски не падне, гражданска война през декември

Симеон и комунистите превърнаха почитта към Борис III в задкулисни договорки, казва историкът
Сряда, 28 Август 2013 17:19 Публикувана в У нас Прочетена 1144 пъти

„Цинично е поведението на властта, че не забелязва протестите. Ако не се вразумят до ноември, декември може да се стигне до ръба на гражданска война. Това заявява проф. Пламен Цветков в интервю за Фактор.бг

По повод идеята на БСП да отбележи 70 години от смъртта на Борис III проф. Цветков казва: Това е човекът, благодарение на чийто дипломатически талант България се оказва единственият съюзник на Третия райх, който излиза от Втората световна война с териториална придобивка –  Южна Добруджа. Но този неочакван интерес от страна на едно комунистическо управление, каквото имаме сега, трябва да търсим в друга посока. Тънката връзка е с неговият син Симеон Сакскобургготски, който за съжаление далеч не е на равнището на баща си.”

Според проф. Цветков се заиграва с избирателите на НДСВ. Тази организация очевидно поддържа комунистите, а те пък с подобни жестове се опитват да ги спечелят на своя страна.

„Комунистите по природа са си арогантни и надменни, но при Станишев се наблюдава и известна истерия. Демонстрира, че не забелязва и подценява протестиращите, но това му поведение е чисто медийно. Станахме свидетели на няколко истерични реакции от негова страна. Спомням си държанието му, когато обвини протестиращите, че са изпочупили стъклата на ония бял автобус, с който трябваше да изведат депутатите от блокадата пред парламента, а после се оказа, че стъклата са счупени отвътре”коментира историкът..

Според проф. Цветков Орешарски също гледа да бъде човека с каменното лице, но често изпада в ситуация на объркване. „Тези хора просто си дават сметка, че ако продължават все в този дух, ще се стигне наистина до блокиране на страната. Но тях най-вече ги е страх, че Брюксел може да спре кранчето” смята Цветков.

1 коментар

  • Връзка на коментара Долу всички производни на БКП! Сряда, 30 Април 2014 13:15 публикуван от Долу всички производни на БКП!

    Този умник що не си изяде публично дипломата.

Влезте, за да коментирате