Бойко Борисов: Кръгът около Моника Станишева управлява

Бившият премиер призова за сваляне на неестествената коалиция БСП, ДПС и „Атака”
Четвъртък, 29 Август 2013 17:51 Публикувана в У нас Прочетена 1384 пъти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова в Стара Загора в четвъртък да бъде свалена от власт "неестествената коалиция, която управлява".

В навечерието на есенния политически сезон и дни преди откриването на новата сесия на парламента бившият премиер посети региона, за да се срещне със симпатизанти на партията. Той отдели специално време да се отбие до един от най-старите манастири в Европа "Свети Атанасий", където дари 25 хил. лв. от името на ГЕРБ за неотложни ремонтни дейности.

Пред журналисти Борисов се възмути от хакването на профила му във Фейсбук, който просъществува малко повече от 24 часа, преди да бъде хакнат и блокиран.

"Толкова ги е страх от мен, че дори и един ден не ме оставиха да си комуникирам с хората във Фейсбук", каза лидерът на ГЕРБ. "Те купиха всички медии, манипулират, както направиха и на изборите, и сега се опитват да ме цензурират като публично дори са се организирали да ми блокират профила във Фейсбук. Техният номер този път няма да мине. Лъжите им и манипулациите им ще лъснат“, закани се той и обясни, че именно затова сега чрез журналистите отправя призива си за сваляне на правителството.

Бойко Борисов подкрепи предишния президент Георги Първанов в критиките му към сегашното ръководство на БСП, които Първанов отправи пред Нова телевизия няколко часа по-рано.

"Орешарски е кукла на конци и други хора определят политиката на правителството", каза Борисов в отговор на твърдението на Първанов, че в момента "страната се управлява от кръгове".

"Това е безспорна истина за цялата страна. Съвсем други хора определят политиката на правителството. Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев и част от ръководството на ДПС. Това са кръговете и неслучайно и Татяна Дончева го е говорила това преди години”, каза Бойко Борисов.

"Комунистите са хора, които своите кусури, или своите недостатъци, или своите пороци, се опитват да ги прехвърлят на другите хора, и това е безспорно майсторство при тях", каза той.

Влезте, за да коментирате