Роджър Уотърс на "Стената": ОСТАВКА

Събота, 31 Август 2013 09:05 Публикувана в У нас Прочетена 1218 пъти

“Здравейте, добре дошли, много съм щастлив да бъда тук. Първо искам да благодаря на децата от хора с най-силните аплодисменти и да почета жертвите, паднали в борбата за справедливостта и истината. Специално на един, на когото е посветена най-новата ми песен – Жан де Менезес. Искам да почета още всички жертви на държавния тероризъм по цял свят".

Това произнесе старателно на български Роджър Уотърс снощи по време на спектакъла "Стената" на стадион "Васил Левски". Концертът бе посветен на бразилския младеж Жан де Менезес, загинал в сблъсък с лондонската полиция по фалшиво подозрение, че готви терористичен акт.

Когато Уотърс запя "Mother" и "Мамо, да вярвам ли на правителството?", в лявата част на огромната стена, издигната на сцената, се появи на български "ОСТАВКА", а вдясно известната реплика от песента "Nо fucking way". Препълненият стадион на два пъти използва кратките паузи, за да скандира "Оставка". 

Спектакълът "Стената" е базиран на албума The Wall от 1979 г. на Pink Floyd и филма на Алън Паркър от 1982 г. В края на стената се изписа на български "Благодаря ви". Уотърс благодари за посрещането и за възможността да може да се поклони на гроба на майор Томпсън в Литаково.\сд

Последно променена в Събота, 31 Август 2013 10:43
Влезте, за да коментирате