Плевнелиев има една мечта: Да ходи на работа с велосипед

Карането на колело прави хората щастливи и здрави, каза президентът в поздравлението си към участниците в 63-ата колоездачна обиколка
Неделя, 01 Септември 2013 11:53 Публикувана в У нас Прочетена 734 пъти

Няма да скрия, че имам своя велосипед, че го ползвам често, че си мечтая за деня, в който и българският президент ще ходи на работа с велосипед, каза президентът Росен Плевнелиев при обявяването на началото на 63-ата Международна колоездачна обиколка на България, предаде „Фокус”.

„Благодаря, че имам възможност за втора поредна година да бъда патрон на Колоездачната обиколка на България – едно от най-важните спортни събития за страната и в региона. Няма да скрия своята гордост, че това е една от първите колоездачни обиколки в света, стартирала преди 89 години, и днес е нейното 63-тото издание. Искам да благодаря на всички състезатели и треньори за примера, който давате. Искам заедно да запалим сърцата на колкото се може повече млади хора. Радвам се, че днес в България се строят велоалеи в големите градове.”, каза президентът.

„Ние ще покажем заедно с вас с тази обиколка на България не само високото спортно майсторство, но и ще покажем красотите на България, на българските градове, българските планини”, каза още президентът Плевнелиев. По думите му, колоезденето прави хората щастливи и здрави.

Влезте, за да коментирате