Контрапротестиращи безработни: Дадохме по пет лева

Сряда, 04 Септември 2013 08:01 Публикувана в У нас Прочетена 951 пъти

Първите автобуси с контрапротестиращи вече пристигнаха в София. Те са от Перник и са безработни. Пред репортер на бТВ участниците съобщили, че са дали по пет лева, за да подкрепят правителството на Орешарски. Контрапротестиращите ще играят хоро на площад "Св. Александър Невски", за да дадат рамо на управляващите.

На 99-я ден от съществуването на правителството на Пламен Орешарски и месец след началото на ваканцията на депутатите, пред Народното събрание отново ще се съберат хора на протестно кафе.
Акцията този път е по-мащабна и се нарича Голямото посрещане. Събитието за нея беше организирано във Фейсбукоще в началото на август, когато народните представители гласуваха 30 дневната си почивка. Освен това събирането на недоволни от правителството на Пламен Орешарски ще бъде съпътствано и от контрапротест.
Ситуацията вероятно ще изглежда идентична на събитията от 16 август, когато по време на извънредното заседание за обсъждането на актуализацията на бюджета, автобуси от страната пристигнаха в София, за да изразят подкрепата си към властта, докато противниците на правителството изразяваха недоволството си в акцията сутрешно кафе.

Последно променена в Четвъртък, 05 Септември 2013 08:06
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате