Съветник от ГЕРБ в Бургас: Протестиращите сами си платиха

Сряда, 04 Септември 2013 08:29 Публикувана в У нас Прочетена 944 пъти

Няколко автобуса от Бургас пристигнаха в София в подкрепа на протеста. Пред репортер на бТВ организаторът, който отрече зад тях да стои политическа сила, заяви, че хората сами си платили пътя. На въпрос кой е купил стековете с вода и хранителни припаси той отговори: Договорили сме се с дистрибутор. Оказа се, че е съветник на ГЕРБ в община Бургас.

Подобно на лидерите от управляващото мнозинство на 16 август днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов слезе сред протестиращите, ако го поканят. Това заяви самият той, пристигайки пред парламента и след като пусна съобщение в Туитър. Малко по-късно той обра овациите на своите привърженици, които скандираха "Бойко! Бойко!". Някои от тях поискаха опозицията да се махне от парламента, други - да се обединят всички десни партии.

Ако разсъждаваме като демократи – веднага, а ако разсъждаваме като диктатори като Станишев, избори може да няма никога. Ако мен ме бяха посрещали с такива протести – седмици и месеци наред, щях да си отида веднага. Аз така и направих. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос кога ще бъдат следващите избори. Той отново подчерта, че властта е „открадната“ – „Без да са победили на изборите, те управляват и смазват държавата“.

Последно променена в Сряда, 04 Септември 2013 09:26
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате