Станишев: Няма да се поддадем на рекет

Сряда, 04 Септември 2013 14:36 Публикувана в У нас Прочетена 718 пъти

Ще търсим съгласие, но няма да се поддадем на рекет и ултиматуми и ще бъдем взискателни към ангажиментите на правителството, които смятаме за важни. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в изявление по повод новия политически сезон от парламентарната трибуна. Няма връщане назад, защото изборът е направен в интерес на обществото от мнозинството, декларира той.

„Протестите все повече приличат на мерене на сили между футболни агитки, както и състезание по позьорство и креативност, посочи той. Добави, че те все по-малко са спонтани и стават все по-организирани и гонят политически цели.

Много хора, които протестират днес, волно или неволно обслужват статуквото, защото затрудняват нормалната работа на правителството и на парламента, каза Станишев. Протестите са легитимно, демократично право на гражданите, но когато се огражда парламентът и се държат депутати за заложници, това демократично и нормално ли е, попита той.

Стоим зад правителството, защото в неговата програма виждаме шанс за необходимата за държавата промяна, декларира той. Няма да допуснем чрез налагане на времеви хоризонт - до края на годината, до евроизборите, да го превърнем в служебно правителство. Ако има воля правителството на Пламен Орешарски да прави дълбоки реформи, ще има мощна подкрепа на левицата, каза още Станишев.

За назначенията на правителството, за които преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че са "толкова много калинки", Станишев заяви, че не приема "тези, които направиха жестока и безпощадна чистка, много по-безсмислена от синята метла на Иван Костов, да коментират назначенията на кабинета "Орешарски".

Последно променена в Четвъртък, 05 Септември 2013 08:17
Влезте, за да коментирате