Бойко Борисов: Абсолютно подкрепяме анкетна комисия за тефтерчето на Златанов (обновена)

Борисов поиска от Цветлин Йовчев първо да се произнесе за Петното и Шамара, а след това той ще потърси отговорност от симпатизанти на ГЕРБ, които според обвинения са опорочили протеста вчера
Четвъртък, 05 Септември 2013 11:40 Публикувана в У нас Прочетена 670 пъти

Абсолютно подкрепяме анкетната комисия за тефтерчето на Златанов, защото всички спекулации там трябва да излязат наяве.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПП "ГЕРБ" Бойко Борисов.

Неговият коментар бе по повод предложението за създаване на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени от председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Това, което аз сезирах като вина на партията, беше действието на г-жа Фидосова. Затова и я отстранихме от изпълнителната комисия и като депутат. Аз не си спомням в 20-годишното управление на парламента партия да е отзовавала депутат”, посочи Борисов. „Наложихме възможно най-тежките наказания и затова подкрепяме тази комисия и активно ще участваме в изясняването на истината”, добави още той.

По повод обвиненията, че симпатизанти на ГЕРБ вчера с агресивните си действия са опорочили протеста, той каза пред журналисти в парламента, че веднага би потърсил отговорност от тях, след като шефът на МВР Цветлин Йовчев се произнесе за Петното, Шамара. "И всички тези, които ходеха пред къщата ми, дудукаха, хвърляха топки и камъни и правеха безредици по време на февруарските събития искам Йовчев да се произнесе", допълни Борисов.

„Крайно време е те да се научат да мерят с един аршин”, добави Борисов. „Най-вероятно г-н Йовчев е говорил за симпатизантите на БСП, които докарват с автобуси и полицията ги пропуска да влязат в зоните, където да могат депутатите от БСП и ДПС да ходят и да ги приветстват”, каза той. Според Борисов - злоупотребява се с участието на ГЕРБ в протестите. По думите му това, че е имало симпатизанти на ГЕРБ в протестите, не означава, че ГЕРБ стои зад организацията. „Не искам някой да се яха на протеста. Най-доброто за една държава е тя да работи спокойно”, добави Борисов. Той каза още, че партията обсъжда вот на недоверие.

Последно променена в Четвъртък, 05 Септември 2013 13:41
Влезте, за да коментирате