Румен Петков: Излъгах гражданите на Плевен, извинявам се

Според бившия депутат на БСП "дипломатическите" умения на Любомир Петков правят решението за Делян Пеевски да изглежда мотивирано
Четвъртък, 05 Септември 2013 12:18 Публикувана в У нас Прочетена 954 пъти
Румен Петков: Излъгах гражданите на Плевен, извинявам се Снимка: БСП - Плевен

Извинявам се на гражданите на Плевен затова, че ги излъгах, че Любомир Петков ще работи за техните интереси, това каза пред Агенция "Фокус" Румен Петков от БСП, бивш депутат от Коалиция за България и вътрешен министър в кабинета на Тройната коалиция.

"Първо, е много подличко от страна на Любомир Петков в един такъв драматичен момент, в качеството си на нов народен представител, което беше една от нашите цели, да избяга от парламентарната група и от парламента. Може да е следвал някакви лични интереси, които аз няма да коментирам", каза Румен Петков, по повод решението Любомир Петков да бъде назначен за консул на България във Франкфурт, заради което Народното събрание гласува Петков да бъде освободен като депутат.

"Лично аз искам да се извиня на избирателите в Плевен и Плевенска област, че ги излъгах, че Любомир Петков ще работи за защита на техните интереси. За пръв път от 90–а година насам, откакто активно се занимавам с политика, ми се случва да излъжа хората от Плевен, за което още веднъж искам дълбоко да им се извиня. Фактът, че лъжците са не един и двама, не ме успокоява, чувствам се и гузен, чувствам се и употребен", каза Петков.

"Аз съм в чужбина и не мога да направя по-дълъг коментар, защото имам проблеми с времето, но като се прибера, ще направя обстойно изявление по въпроса, защото това е случай, при който очевидно "дипломатическите" умения на Любомир Петков правят решението за Делян Пеевски едно много солидно, добре мотивирано, професионално от гледна точна решение", иронизира Румен Петков.

Последно променена в Четвъртък, 05 Септември 2013 13:32
Влезте, за да коментирате