Бойко Борисов: Орешарски е като директор на фирма, в която бордът взема решенията

Събота, 07 Септември 2013 14:27 Публикувана в У нас Прочетена 908 пъти
Бойко Борисов: Орешарски е като директор на фирма, в която бордът взема решенията Снимка: МС

Премиерът Пламен Орешарски си постави оценка "много добър" след първите 100 дни на правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и "Атака".

Това стана преди официалната церемония по честването на 128-годишнината от Съединението в Пловдив, докато отвън го освиркваха и скандираха "Оставка" и "Орешарски вън".

„Пламен Орешарски не може да си дава оценка, защото той има началници, които му свеждат задачите.” Това каза пред журналист във Варна Бойко Борисов, в отговор на въпрос как ще коментира оценката 5, която Орешарски си даде за 100-те дни управление на правителството, предаде репортер на Радио „Фокус”.

Борисов посочи, че Орешарски е като изпълнителен директор във фирма, в която бордът на директорите взима решенията. „Това е неговата функция и това е най-непрозрачното в тези коалиции, защото не премиерът и не министрите взимат решения, те се договарят на друго място.”

На въпрос по отношение на действията на страната ни за бежанците в Сирия, Бойко Борисов каза: „Доволен съм, че президентът Обама и всички ръководители в Г-20 все още търсят начини и все още няма война. Дано да намерят такъв начин. познавам всички ръководители, всички лидери, които са там, за разлика от Орешарски.”

Влезте, за да коментирате