Саша Безуханова притиснала Богомил Бонев за 73 млн. долара

Неделя, 08 Септември 2013 13:47 Публикувана в У нас Прочетена 1918 пъти

Питайте Саша Безуханова как е спечелила проект за „Хюлет Пакард“ - чрез Богомил Бонев и Ейвис Боулън, каза политологът Антон Тодоров в предаването „На светло“ по Нова телевизия.Тодоров цитира статия на сп. „Форбс“.

В нея се казва, че по времето, когато Богомил Бонев е бил министър на вътрешните работи, Безуханова е кандидатствала по проект за силовото ведомство, който да бъде изпълнен от „Хюлет Пакард“. Проектът е бил на стойност 73 млн. долара. Неофициално Безуханова е била предупредена, че не може да кандидатства за този проект, защото никой не стои зад нея. Тогава тя се свързала с тогавашния посланик на САЩ у нас и се възмутила как такъв проект няма да бъде спечелен от американска фирма. Ейвис Боулън от своя страна, вдигнала телефона и се обадила на Богомил Бонев и „Хюлет Пакард“ спечелила проекта.\СД

Последно променена в Неделя, 08 Септември 2013 20:34

2 коментара

 • Връзка на коментара ivo Неделя, 08 Септември 2013 16:28 публикуван от ivo

  Тодоров е прав, прочетете сп. Форбс, август 2011 г.
  Антон Тодоров както винаги е абсолютно точен и прецизен - прочетете сп. Форбс, броя от август 2011 г. Аз имам този брой и ето какво прочетох на стр. 73:

  ДА ПРАВИШ БИЗНЕС С МВР

  Екипът и подава документи за участие в много по-мащабен проект - изграждането на нова система за лични документи...Получава покана за преговори от МВР. На почивката водещият преговорите й казва: "Безуханова, Вие никога няма да го подпишете този договор. Зад Вас никой не седи". Тогава тя звъни в американското посолство и иска спешна връзка с посланика по това време Ейвис Боулън. "Попитах: най-големият проект в IT индустрията в България се печели от американска компания, американската дипломация стои ли зад нас". Боулън се свърза с тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев и в крайна сметка НР печели поръчката. Цената на договора е 73 млн. долара". БЕЗ КОМЕНТАР!

 • Връзка на коментара Пламен Балев Неделя, 08 Септември 2013 16:24 публикуван от Пламен Балев

  Отговорът на Бонев:
  Някакъв водопроводчик, който сега се изживява като изследовател и политолог решил да се изкаже по телевизора. И наговорил куп скалъпени простотии. Ето какво отговорих на една приятелка по повод това злополучно телевизионно предаване:

  "Странна група от идиоти. Защо тогава не кажат, че Чорни също се кандидатира с израелска фирма и го класирахме на 6-то място?! Юлий Москов беше негов служител. А какво да кажем за Ейвис Боулън, която се била застъпила само за една американска фирма, а пренебрегнала IBM и другите... Освен това този не знае, че парите по договора не са давани от бюджета. Държавата не плати и стотинка. Условието беше парите да са стоков кредит от фирмите, победители. Който се изплаща през годините с цената на документите. Не като сделката със Сименс, при която държавата плати. Комисията от над 100 човека, не само от МВР, а и външно м-во, есграон, печатницата на БНБ и т.н. (Ейвис Боулън и на тях ли се е обадила) не класира нито една фирма на 1-во и 2-ро място. Хюлед Пакард и Капелен бяха трети. Никой от загубилите не обжалва конкурса. Май Антон Тодоров стъпва по много тънък лед."

Влезте, за да коментирате