По случай 9 септември Станишев нареди кабинетът да изчисти калинките

Неделя, 08 Септември 2013 18:12 Публикувана в У нас Прочетена 1304 пъти

Сергей Станишев коментира, че протестът вече има нови лица и това са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Той критикува кабинета за кадровата политика и за меките му мерки. Според него трябва да се изчистят всички "калинки", назначени от ГЕРБ. Той каза това пред журналисти в местността "Копривките" край Пловдив, където бе 10-ият събор на социалистите, посветен на 69-та годишнина от 9 септември 1944 година.

Лидерът на БСП призова тези от протестиращите, които са излезли спонтанно на улицата, да се замислят кого обслужват.  По отношение стабилността на кабинета Станишев заяви, че продължителността на живот на управлението зависи от качеството на работата на министрите и на целия Министерски съвет. В тази връзка той подчерта, че доверието на БСП не е дадено на кабинета авансово и завинаги, а министрите трябва да работят и да изпълняват поетите от партията-мандатоносител ангажименти. Сергей Станишев обясни, че има забележки към кабинета и те са свързани с кадровата политика. Според него "трябва да се изчистят всички "калинки" и некомпетентни хора, назначени от ГЕРБ", защото, по думите му, в противен случай промените ще се извършат бавно и трудно. 

На въпрос за АЕЦ "Белене" Станишев отговори, че БСП не е променила позицията си, че проектът е изгоден за България. Според него всеки българин трябва да си зададе въпроса искаме или не България да е ядрена държава. Ясно е, че АЕЦ "Козлодуй" има финален срок, докато "Белене" не е проект за един мандат със своя срок на действие от 60 години. По думите му изграждането на АЕЦ "Белене" означава изграждане на енергийна независимост на държавата. 

Сергей Станишев бе гост на 10-я събор на социалистите в местността "Копровките" в Родопите. Той се организира от структурите на БСП в Пловдив и областта. \СД

Последно променена в Неделя, 08 Септември 2013 20:31
Влезте, за да коментирате