Миролюба Бенатова единствена коментира защо Ани и Виктор напуснаха бТВ

Вторник, 10 Септември 2013 08:46 Публикувана в У нас Прочетена 2598 пъти
Миролюба Бенатова обаче не сподели кой точно стои зад "външния натиск" срещу водещите Миролюба Бенатова обаче не сподели кой точно стои зад "външния натиск" срещу водещите Снимка: бТВ

Репортерът Миролюба Бенатова единствена от бТВ призна публично каква е причината за напускането на двамата водещи от сутрешния блок Анна Цолова и Викор Николаев.

По думите на журналистката те са си тръгнали заради въпросите към Пламен Орешарски. Коментарът на криминалната репортерка бе публикуван във фейсбук профила й и потвърждава версията, че последното интервю на Ани и Виктор с премиера Пламен Орешарски бе три дни след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. В него те му зададоха остри въпроси като многократно се опитаха да разберат от Орешарски кой е предложил кандидатурата на медийния бос за началник на контраразузнаването.

Орешарски така и не отговори, като в началото увърташе, а по-късно очевидно се ядоса и отказа изобщо да говори.

Ани Цолова и Виктор Николаев платиха цена за въпросите към Орешарски и не само към него. Днешната свобода е плод на шамара от напускането на Цолова и Николаев!

„Нека се помни, че Ани и Виктор не се махнаха от най-гледаното време по бТВ заради пари!”, категорична е Бенатова.

Коментарът на Бенатова е по повод интервюто със Сергей Станишев, който гостува на 9 септември в студиото на новите водещи Генка Шикерова и Константин Караджов. Криминалната репортерка не крие адмирациите си към новите водещи и смята, че свободата им е извоювана заради големия шум, който се вдигна покрай напускането на Ани и Виктор. Тя очевидно намеква, че ръководството на телевизията няма да посмее да санкционира и тях, за да не стане шумотевицата около кухнята в бТВ прекалено голяма.

Тя обаче не казва какво точно се е случило след интервюто с Орешарски. Ясно е само, че “Тази сутрин” излезе в неочаквана ваканция за пръв път в 13-годишната си история. Ани и Виктор обявиха, че раздялата им с “Тази сутрин” няма общо с bTV и са запазили прекрасни отношения с ръководството на медията, като намекнаха, че е имало външен натиск над тях.

Как обаче „външният натиск” е минал през ръководството, което на практика замразява предаването, можем само да се досещаме.

В неделя Цолова и Николаев дебютираха като водещи на сутрешния блок на Нова телевизия и за пръв път влязоха в пряк сблъсък с доскорошното си предаване. Рейтингите от сутрешния тв двубой ще са ясни утре.

Екипът на bTV бе добре подкован за битката, като излъчи интервюта с двама бивши премиери – Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски. От екипа на Нова пък бяха поканили Мирослав Найденов и представители от февруарските и юнските протести. 

Влезте, за да коментирате