Маргарита Попова се обяви срещу оставка на кабинета

Вторник, 10 Септември 2013 09:04 Публикувана в У нас Прочетена 3229 пъти

Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви срещу призивите за оставка."Оставката е политическо искане, което всеки може да артикулира. Оттам насетне обаче трябва да се каже какво следва. Това е много важно", казва вицепрезидентът в интервю за в. "Преса"."В крайна сметка ние сме провели едни избори, които бяха признати за легитимни, за проведени демократично, процедурата бе призната от Конституционния съд. Това означава, че българските граждани трябва да израснат на висотата да чуят избраните от тях политически представители. Трябва по демократичен начин да поставяме исканията си - индивидуално или чрез различни представители , за да можем задружно да решим най-важните сега проблеми"

Според вицепрезидента ГЕРБ са загубили от напускането на Народното събрание."Казах го ясно като юрист - НС губи от неприсъствието на най-голямата парламентарната група, на опозицията", подчертава Попова.

Вицепремиерът категорично се обявява срещу нашето участие под каквато и да е форма във войната в Сирия."Ако кризата в Сирия не бъде спешно ограничена с политически средства, рисковете ще се умножат. За това гражданската ми позиция е "Не на войната".

Попова съобщава, че дебатират с президента по различни въпроси, свързани с националната сигурност и външната политика, и тя винаги изразява своето становище."Оттам насетне държавният глава решава каква позиция по различни въпроси ще заеме, кога ще я огласи, дали ще я огласи- това е негово право", казва още тя. Според нея "самоцелни и неоснователни критики срещу демократично избрани институции и лидери са опасни.Добрата защита са последователността и отдадеността на държавната служба", подчертава вицепрезидентът Маргарита Попова.\СД

Последно променена в Вторник, 10 Септември 2013 09:14
Влезте, за да коментирате