Новият шеф на НС е Михаил Миков

Вторник, 21 Май 2013 13:59 Публикувана в У нас Прочетена 715 пъти

Михаил Миков от Коалиция за България беше избран за председател на Народното събрание с гласовете на БСП и ДПС.
Депутатите от “Атака“ не се регистрираха и с кворум от 215 народни представители БСП и ДПС имаха нужното мнозинство от 120 депутати. От ГЕРБ предложиха за председател на парламента Цецка Цачева. Новият лидер на парламентарната им група Бойко Борисов седна на мястото на Иван Костов от миналото Народно събрание. Това беше първият му работен ден и той забрави картата си на парламентарната трибуна, след като прочете написаното си слово. Лидерът на БСП Сергей Станишев пък зае стола на Ахмед Доган. Веднага след гласуването бившият премиер и вече опозиционен лидер излезе от пленарна зала и заяви: "Видяхте ли как направиха уйдурмата. Волен ще подкрепя БСП и ДПС, както в момента. Защо не го питате защо не се регистрира?", попита Борисов. Той съобщи, че още днес заклетите народни представители от ГЕРБ ще внесат искане до Конституционния съд за касиране на изборите с необходимите 48 подписа на депутати.

 

Лидерът на ГЕРБ обяви, че веднага щял да състави проектокабинет, който да предложи на парламента, въпреки че иска касиране на изборите. Той щял да идва на работа като шеф на опозицията. Депутатите му демонстративно напуснаха залата, след като от парламентарната трибуна зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обяви, че партията няма да направи номинация за зам.-председател на Народното събрание.
 
В началото на тържественото заседание депутатите от 42-рото Народно събрание положиха клетва на първото заседание на новоизбрания парламент. Заседанието беше открито от най-възрастния народен представител - Стефан Данаилов от "Коалиция за България".
 

Последно променена в Сряда, 22 Май 2013 07:49
Влезте, за да коментирате