Реформаторският блок избра 25 души в гражданския съвет (вижте имената на всички)

Вторник, 10 Септември 2013 13:38 Публикувана в У нас Прочетена 1570 пъти
Реформаторският блок избра 25 души в гражданския съвет (вижте имената на всички) Снимка: Дневник

Реформаторският блок учреди граждански съвет от 25 души, които ще определят политическите му позиции и с кои партии да си взаимодейства.

В него влизат представители на бизнеса, икономисти, юристи, психолози.

Сред тях са бившият енергиен министър в правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков, Любомир Христов, известен с борбата срещу високите банкови лихви и вицепрезидент в двойката с Меглена Кунева, Юлияна Николова - кандидат за вицепрезидент на кандидата за президент от ДСБ Неделчо Беронов, предаде bTV.

В гражданския съвет влизат още икономистът Георги Ганев, социалният антрополог Харалан Александров, социологът Цветозар Томов, един от учредителите на СДС през 1989 г. проф. Михаил Неделчев, проф. Тодор Танев - политолог и преподавател в СУ и други.

Гражданският съвет ще може да решава дали и в каква посока да се разширява блокът на реформаторите.

„По този начин се създава гаранция, че блокът има коректив на позициите си”, заяви журналистката Ралица Ковачева, която също е член на съвета, по време на представянето му в НДК.

Във функциите на съвета ще влизат създаване на легитимна платформа за отношения на блока с гражданското общество, изработване на актуални политически позиции и взимане на решения за разширяване на блока.

 

Ето списъка на  членовете на гражданския съвет:

Анатоли Замфиров (собственик на верига ветеринарни клиники), Атанас Славов (доктор по конституционно право, преподавател в Софийския университет), Виктор Лилов (издател и мениджър в областта на културата), Генади Кондарев (икономист, член на сдружение "За земята"), Георги Ганев (икономист, Център за либерални стратегии), Георги Стефанов (еколог), Горан Стойковски (политолог, преподавател в Нов български университет), Гроздан Караджов (юрист, предприемач), Деян Кюранов (Център за либерални стратегии), Димитър Бечев (политолог, директор на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика), Евгени Кънев (икономист, управляващ съдружник на ЕИСИ), Ергин Емин (общественик, председател на сдружение ЕВЕТ, бивш член на Националния съвет на СДС), Иван Иванов (социален психолог, преподавател в НБУ), Иво Ивков (юрист, член на Арбритражната комисия на УЕФА), Калин Терзийски (писател), Любомир Христов (доктор по икономика, кандидат за вицепрезидент заедно с Меглена Кунева), проф. Михаил Неделчев (литературен историк, критик и текстолог), Ралица Ковачева (журналист), Стефан Попов (социолог, изпълнителен директор на "Риск – Монитор"), Стоян Радев (режисьор), проф. Тодор Танев (доктор по политология, ръководител катедри "Политология" и "Публична администрация" в СУ), Трайчо Трайков (икономист, бивш министър на икономиката и енергетиката), Харалан Александров (социален антрополог, преподавател в НБУ), Цветозар Томов (социолог, агенция "Скала"), Юлияна Николова (Директор на фондация Център за модернизиране на политики, бивш кандидат за вицепрезидент в двойка с Неделчо Беронов).

Последно променена в Вторник, 10 Септември 2013 17:59

2 коментара

  • Връзка на коментара Гладиол Каракочев Вторник, 10 Септември 2013 15:42 публикуван от Гладиол Каракочев

    Абе мунчо, демокрацията няма алтернатива. Реформаторския блок е най-великото достижение на родната ни демокрация. Там са най-изтъкнатите политици и експерти, които никога не са били корумпирани. Стойте си вие при комунистите и ченгетата. Света е с нас!!!

  • Връзка на коментара Питащият Вторник, 10 Септември 2013 15:17 публикуван от Питащият

    Стари мутри от хайдушкият преход. Реформаторският Блок е част от проблема. В момента се нагнетява умишлено напрежение в обществото и имплантират страхове по оста комунизъм, анти комунизъм с цел мобилизация на електората и сплотяване редиците пред лицето на врага. Как тези реформатори ще реформират и какво, след като са издънки на статуквото, върхушката и са участвали във властта. Тази Мимикрия няма да мине, а и да мине само ще отложи истинската промяна и подмяна на корумпирания политически, икономически и духовен елит.

Влезте, за да коментирате