Иво Инджев предизвика смут в Реформаторския блок

Вторник, 10 Септември 2013 19:30 Публикувана в У нас Прочетена 2086 пъти

Известният журналист Иво Инджев е предизвикал лек смут при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок днес.

„Доколкото имам информация, има постъпило предложение за прозрачно заседаване на Гражданския съвет онлайн, и то не е било прието. Не е ли добре Гражданският съвет да даде пример за прозрачност, за каквото всички ние говорим”, попита Инджев, след като се представи като „нереформиран блогър“.

Днес 25 университетски преподаватели, журналисти, икономисти, писатели и социолози обявиха официално създаването на Граждански съвет на Реформаторския блок, за което „Свободен народ онлайн” писа по-рано.

Юлиана Николова, бивш съветник на Бойко Борисов по усвояването на еврофондовете, която също е член на Гражданския съвет, призна, че лично тя е помолила заседанията на съвета да не се предават онлайн. „Защото се страхувах, че с онлайн предаването на дебата, който имаме вътре в групите, ще убием дебата. Защото ще въведем още един участник в дебата, който не познаваме, а не знам дали сме готови за това“, обясниНиколова.

Идеята ни е да сложим край на спекулацията, че няма алтернатива – работим с експерти, каквито никой друг няма, коментира днес лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той беше категоричен, че вратата към БСП и ДПС е зазидана. “Отношението към всеки друг зависи от това доколко може да следва реформаторските политики, които предлагаме. Досега от ГЕРБ сме видели много различия. Хората, които не приемат алтернативата в икономиката, администрацията, правосъдието, не могат да ни бъдат партньори”, коментира още Кънев.

Целта на обединението е да се бори за първото място на изборите, заяви Найден Зеленогорски от „Движение България на гражданите“.

1 коментар

  • Връзка на коментара Борис Танушев Сряда, 11 Септември 2013 13:15 публикуван от Борис Танушев

    Е, да. Ученото си е научено и старите рефлекси няма как да не сработят - става въпрос за "отменената" прозрачност, по инициатива на бивш герберски кадър, с която стартира гражданският съвет към РБ. Не е ли крайно време, не сме ли се се научили все още да не разчитаме на публични личности а на морални такива?!

Влезте, за да коментирате