Печат на тази страница

Под натиска на Ламбо назначиха ченге за шеф на Сатирата

Сряда, 11 Септември 2013 11:25 Публикувана в У нас Прочетена 2627 пъти
Оценете
(7 гласа)

Здравко Митков замени Калин Сърменов в шефския стол на Сатиричния театър. Влияние върху министър Петър Стоянович е оказал Стефан Данаилов, се твърди в анонимен сигнал, изпратен до медиите. Той настоял пред културния министър, че Митков е подходяща кандидатура. Мотивът на Данаилов е ясен - той от години иска да има човек в Сатиричния театър.

Новината за нагласения конкурс обяви първо шефът на Народния театър, бивш в Сатирата и близък приятел на Ламбо Павел Васев. Той предупредил част от актьорския състав. Сред колегите обаче има доста несъгласни с този предрешен развой на събитията, най-малкото защото Митков е бивш агент на ДС. За него се знае, че той е вербуван от ДС и назначен като режисьор в трупата на Сатирата през 1988 г. Сътрудничил е на 6-о управление под псевдонима "агент Василев" до края на кариерата си в Сатиричния театър през 1992 г. Сега отново ще бъде там, само че като шеф.

„Желая му приятна служба и успешно пенсиониране в театъра, за когото доносничеше така добре по времето на Тодор Живков. И се радвам, че няма да съм му подчинен!!!", пише в анонимния сигнал.Членовете на комисията, които са гласували за Здравко Митков, са председателят проф. Ромео Попилиев, проф. Елена Баева, Христо Мутафчиев, Виктор Бойчев, Кирил Бинев, Ина Божидарова, Дени Юрукова.
Калин Сърменов бе въдворен като директор лично от Бойко Борисов. Той намали заплатите на редица звезди, сред които Павел Поппандов и Мария Статулова, защото не участвали в достътачно спектакли на театъра и пропускали репетиции.\СД

Последно променена в Сряда, 11 Септември 2013 11:33
Влезте, за да коментирате