Агенции за статисти подхранвали протестите на партиите

Четвъртък, 12 Септември 2013 09:21 Публикувана в У нас Прочетена 1307 пъти

Парламентарните партии използват услугите на агенции за статисти за набиране на протестиращи, призна пред Нова телевизия Георги Флоров, един от платените на протеста. Като мен има много по протестите. Първото ми участие бе през февруари. Наеха ме „Атака". Имаше и много възрастни хора. Плащаха по 5 лева. Сумата е малка, защото може би минава през агенция, разказа той. 
От агенцията ми казаха: Искаш ли платен протест? Аз участвах в протеста на 19 февруари, когато се стигна до сблъсъци. Групата на "Атака", която отиваше към паметника на Левски, бе платена. Трябваше да ходим и да викаме.

Не са ни карали да чупим и да хвърляме камъни, категоричен бе Флоров. Ако те харесат, ти се обаждат за ново участие. 
Следващия път, когато ме извикаха, протестирах в подкрепа на правителството на ГЕРБ. Това беше на другия ден, когато правителството на Бойко Борисов подаде оставка. Тогава ми дадоха 20 лв. За подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски ми предлагаха по 20 лв. 
Плащането ставало непосредствено след протеста. Флоров потвърди, че има провокатори на протеста, но те не са от платените му колеги. Откакто стана мелето пред парламента, не съм ходил на протестите, каза още той.\СД


Последно променена в Четвъртък, 12 Септември 2013 09:30
Влезте, за да коментирате