Свалиха от ефир Величко Конакчиев

Четвъртък, 12 Септември 2013 11:24 Публикувана в У нас Прочетена 1345 пъти

Преди около месец генералният директор на БНР Радослав Янкулов свали от ефир водещия на "Неделя 150" Величко Конакчиев, а от тази седмица Конакчиев не е водещ и на предаването "Нещо повече". Занапред функциите на дългогодишния журналист на БНР и любимец на всички управляващи, все едно от кой цвят са, ще работи само като наблюдател и наставник на по-младите си колеги.

Пред "Преса" Конкчиев обявява, че не е съгласен с решението на ръководството и обмисля да напусне БНР. Председателят на КНСБ Пламен Димитров заявява, че синдикатът ще се бори за връщането на радиоводещия в "Неделя 150" заради статута му на знаков глас на националното радио.

През 2001 г. Конакчиев влезе в Управителния съвет на БНР, генерален директор на което беше покойният Иван Бориславов. В навечерието на изборите журналисти, несъгласни с избора на Бориславов и политиката на Иван Костов, се вдигнаха на протест. Управителният съвет уволни някои от тях. Тогавашният медиен регулатор НСРТ ги възстанови и сложи начело Поля Станчева. Величко Конакчиев се покая пред новото ръководство и се върна като водещ. /СД

Последно променена в Събота, 14 Септември 2013 15:10

1 коментар

  • Връзка на коментара Мира Безделникова Четвъртък, 12 Септември 2013 16:10 публикуван от Мира Безделникова

    Проблемът с лицето "Виличко" Конакчиев е хуманитарен. Много отдавна вместо да досажда в "Неделя 150" със своята антижурналистика той трябваше да бъде въдворен на принудително лечение от хроничен алкохолизъм в Суходол, а най-подходящо - в с.Кравуна. Вместо това досъсипа себе си и слушателите си по Хоризонт. В този смисъл притевствам макар и твърде закъснялото решение за неговото сваляне от ефир.

Влезте, за да коментирате